Bildestørrelser

Med store filer vil det kreve lengre tid, og mer data, for å overføre de fra din enhet, til APEX.

Innhold

Ting å tenke på
Innstillinger for kamera

Ting å tenke på

I APEX er det støttet å laste opp bilder på flere områder, som ved befaring og oppretting av saker. Filstørrelser øker hvis oppløsningen og kvaliteten er høy på dine bilder. Bilder tatt med et kamera er delt opp i pixler (bildepunkter), og vil være grunnlaget for hvor stor filstørrelsen til bildet blir.

Tommelfinger-regel:

• Jo flere pixler, desto mer detaljert blir bildet og større blir filen.
  • Et godt format for bilder til opplasting er 1920 x 1080 pixler, hvor 1920 er pixler i bredden på bildet og 1080 er pixler i høyden. (Lavere antall pixler er også helt i orden).
  • Filstørrelsen vil heller ikke bli alt for stor (rundt 1 MB).
  • Som et eksempel: Bilder tatt med oppløsning 8000 x 6000 havner på ca. 12 MB.
    For de som laster opp via mobildata, vil det ikke ta lang tid før mobildata begynner å ta en støyt.
    - TIPS! Les om å gå befaring offline for å laste opp bildene dine senere, når du er tilkoblet stabilt nett.

Innstillinger for kamera

Alle telefoner og apper er ulike, men mulighet for innstillinger har alle.  Det kan være lurt å ta en titt om du merker at bildene er store og tar lang tid å laste opp. For å senke bruken av både tid og data, kan det lønne seg å endre kamerainnstillingene på din enhet.

Innstillingene for kamerabildene dine finner du inne på kamera-appen/-programmet for din enhet.

• Innstillinger er ofte avbildet som et tannhjul.
  • Menyer i apper er ofte avbildet med tre prikker som er stablet oppå hverandre.
  • Noen enheter må man "swipe" opp, ned, høyre eller venstre for å få tilgang til forskjellige menyer.
  • Se etter innstillinger som har med "oppløsning" å gjøre.
    Sett denne til å være lav, om du har muligheten.
  • Se etter innstillinger som har med HD eller HDR å gjøre.
    Slå disse av, hvis du har mulighet.