Egenskaper på enheter

Dette er en funksjon som lar deg definere egne informasjonsfelt om en enhet.

Dette er en veileder for saksbehandlere, utbyggere og entreprenører.

Finn frem til egenskaper for enhet:

1. Logg inn på APEX og trykk på menyen oppe til venstre.
  2. Fra listen, velg "Prosjekter" og på neste side finn ditt prosjekt.
  3. Inne på prosjektet, trykk deg inn på navnet til enheten du skal legge til en egenskap på.
  4. Helt nederst på oversikten til enheten, vil du finne "Egenskaper".

Legg til egenskap

I seksjonen "Egenskaper" vil du ha et felt for "Navn" og "Verdi".

• Navn: Dette blir navnet på egenskapen, hva den representerer. Her kan det være alt i fra sportsbod, til ekstra parkeringsplasser.
  •  Verdi: Dette blir verdien eller funksjonen som tilhører egenskapen.

Fyll ut navn og verdi, og trykk enter-tasten på tastaturet for å opprette egenskapen. Den vil legge seg til i listen.

Tips
Etter at egenskapen opprettes, kan du bruke søppelkasse ikonet til høyre for egenskapen for å fjerne den igjen.

egenskaper_enhet

Bruke egenskaper

Egenskaper er veldig fleksibelt, og man kan gjøre litt som man selv vil med disse. Noen eksempler på hvordan Egenskaper kan brukes:

• Hvis egenskapen heter "Ekstra parkeringsplass" så kan verdien være "Nr. 42", eller bare "42" som da blir den tilhørende boden til enheten.
  • Hvis egenskapen er "Ski-skap" så kan verdien være "Skap nummer: 42", bare "42", eller også antall kvadratmeter hvis dette er ønskelig.
  • Egenskapen kan kan være "Kode til felles bod" og sette verdien til å være koden.
  • Egenskapen kan være "Farge", og at verdien er navnet på fargen og/eller fargekoden.

egenskaper_demo

Lese av og synlighet på egenskap

Etter at en egenskap er lagt til, så vil den listes opp under "Egenskaper" på enheten den er lagt til på. Til høyre for egenskapen vil du ha et ikon av et øye. Denne lar deg gjøre egenskapen offentlig eller privat.

• Offentlig: Denne egenskapen vises for kunden når de logger inn på MinSide, og vises under boliginformasjonen som et eget punkt.
    egenskaper_offentlig
  • Privat: Denne egenskapen vises ikke for kunden, og brukes kun internt på prosjektet.
    egenskaper_privat

En egenskap kan byttes mellom privat og offentlig ved å trykke på øye-knappen, slik at det kan være intern informasjon helt til det ønskes å gjøre offentlig. Eller også motsatt hvis nødvendig. Her er et eksempel på hvordan egenskapene vil se ut for kunden på MinSide:

egenskaper_minSide