Fagområde i næring

Fagområde er en måte å dele inn leverandører, og delegere arbeid automatisk når det kommer til saker som skal utføres.

Fagområder må opprettes under Admin i menyen i APEX, før de kan knyttes til prosjekter med objekt.

Innhold

Finn fagområder
Opprett fagområde i objekt
Rediger fagområde
Tips og triks

Du finner fagområde for objekt ved å navigere slik:

• Prosjekter for objekt.
  • Trykk deg inn på ditt prosjekt i listen.
    MERK! Les mer her om å opprette et nytt prosjekt med objekt.
  • Da kommer du til Start-fanen.
  • Nederst til høyre finner du en plussikon plussikon trykk på denne for å få opp en meny.
  • Velg "Fagområder".

Du vil da komme til en tom side hvis du ikke har knyttet noen fagområder for ditt prosjekt med objekt enda. Har du knyttet fagområder, vil det kunne se slik ut:

oversikt fagområder

Opprett fagområde i objekt

• Trykk på plussikonet nede til høyre for å knytte et fagområde, og opprette det for prosjekt med objekt.
  • Du vil komme til en side som viser alle fagområder som din bedrift har opprettet.
    lage fagområde nytt utseende
  • Merker du av boksen til fagområdet, vil den grå knappen få farge, og gjør det mulig å knytte fagområdet til ditt prosjekt med objekt. Husk at det er lurt å navngi ditt fagområde før du knytter det, for å skille på leverandører med samme fagområde.
    legg til fagområde
  • Er du fornøyd, trykk deg tilbake i nettleseren din.

Rediger fagområde

Da kommer du tilbake til oversikten for dine fagområder. Trykker du deg inn på et opprettet fagområde, vil du få opp et skjema med informasjon om fagområdet, med mulighet til å legge til leverandør og redigere.

sett opp nytt fagområde

• Fagområde
    Dette feltet er basert på firmaet du er registrert i, og henter inn fagområdene opprettet i Admin -> Fagområder.
    Les mer om administrering av fagområder her.
  • Navn
    Navnet blir delvis satt basert på fagområdet, i tillegg til noe du kan definere selv. På denne måten kan du ha flere fagområder for rørlegger, men skille på dem ved hjelp av forskjellige navn.
  • Beskrivelse
    Å legge til en beskrivelse er valgfritt, men det kan også være med på å utdype mer om fagområdet.
  • Leverandør
    I dette feltet velger du fra leverandører som er lagt til i for ditt firma.
    Les mer om leverandører her.
  • Farge
    Du kan sette en egen farge på fagområdet, for at den enkelt skal skille seg ut.

Etter disse feltene er fylt som vist, trykk deretter LAGRE, og så ser vårt kort slik ut. Trykker du deg inn på kortet kan du redigere det om nødvendig.

fagområdet ferdig

TIPS: På grunn av hvordan fagområder fungerer i objekt, kan man legge til flere fagområder med forskjellige leverandører. Si at man har to grupper med elektrikere, en for inne og en for ute. De skal ha hver sine sett med saker, og motta meldinger uavhengig av hverandre, og det blir seende sånn ut. Pass på at de får forskjellige navn, eller noe som gjør at man kan skille dem fra hverandre. Disse kan også endres i ettertid, hvis man finner ut at det er nødvendig.

flere fagområder