Fildeling

I Filer i APEX kan du dele hele mapper med filer, og enkle filer, med andre APEX-brukere utenfor din bedrift.

Dette er en guide for entreprenører og utbyggere som bruker APEX.

Følg disse stegene for å dele filer/mapper med andre:

• Logg inn i APEX
  • Trykk på Filer i menyen. Du vil da se Firmaets mappe og din egen mappe, samt din egen og firmaets systemmappe. Les mer om filer her.
  • Trykk på de tre prikkene på filen/mappen. Du kan også merke flere mapper/filer og dele de ved å trykke på dele-ikonet oppe til høyre etter du markert de.

• Trykk Del

• Søk i APEX-registeret for å finne personen du vil dele med.
  • Gi lesetilgang eller redigeringstilgang.
      • Lesetilgang (se) gir tilgang til å se og laste ned.
      • Redigeringstilgang (rediger) gir tilgang til å se, flytte, lage en kopi, gi nytt navn, laste ned og slette filer og undermapper. Du kan ikke slette selve mappen som er delt med deg.
Obs! Du kan ikke gi redigeringstilgang til enkeltfiler.
  • Velg hvor lenge filen/mappen skal være delt. Dersom du kun velger fra-dato vil tilgangen ikke få en sluttdato.
  • Trykk Bekrefte.

• Filen/mappen er nå delt og den du har delt med kan se de/den under Delt med meg i menyen

• Mapper/filer som du har delt med andre blir merket med mceclip0.png

• Den som får en delt fil/mappe vil motta en e-post med link til filen/mappen.

Obs! Brukere uten betalt tilgang kan kun laste opp filer og opprette mapper i mapper som er delt med de.

TIPS

• Husk at du kan nå delte filer i alle filopplastningsfelter i APEX. På den måten kan du enkelt legge en delt fil i en sak/tilvalg/FDV.
  • Du kan trykke en gang på en fil, for å markere den. På denne måten kan du markere flere filer og behandle de med filmenyen oppe til høyre i Filer.
    (Del utvalgt, Flytt valgt, Slett valgt, Søk, Liste, Sortere)