Kundeimport

Kundeimport er en hurtig og enkel løsning for å legge til kunder på ditt prosjekt, og direkte på boligene.

Dette er en veileder for utbyggere/entreprenører som bruker APEX.

Slik navigerer du til kundeimport:

• Trykk på menyen oppe til venstre.
  • Trykk på "Prosjekter".
  • Velg prosjektet du skal importere kunder til.
  • Trykk på den runde knappen nede til høyre, inne på prosjektet.
  • Velg "Kundeimport".

Kun saksbehandler på prosjektet har mulighet til å importere kunder.

For å importere kunder i Apex må du ha en fil i .csv format. CSV er et "," eller ";" separert filformat som kan leses av Apex. Dersom du ikke har en fil fra før du ønsker å importere, finnes fil mal ved å trykke "Eksporter kunder".

Du kan nå også lagre den filen du allerede har i .csv format og importere til Apex da du selv velger hvilken kobling dine kolonner skal ha i Apex. I excel - trykk fil, lagre som, velg tekst, CSV som filtype, trykk lagre. Ved spørsmål om formatering eller innhold trykk bruk tekst, csv-formatet.

Når du skal importere kunder fra en .csv/.xlsx fil:

1. Velg prosjekt du ønsker å importere kunder til under "Prosjekt".

2. Dra filen hvor du har din data til "Dra filer eller klikk her" eller trykk på "dra filer eller klikk her" å velg din fil fra dine filer.
  3. Velg hvilken rad som er din header/overskrift i din fil. Dersom du feks har 2 rader øverst i ditt dokument som inneholder prosjekt navn o.l velger du 2 rader i feltet "Hvor mange rader skal ignoreres fra toppen?". Huk av at første rad er headers. Under "Forhåndsvisning" vil antall kunder(rader) og antall felter (kolonner) listes ut. Et eksempel på første rad vises i sin helhet.

4. Gjør alle koblinger du ønsker. Feks kunde navn = navn. Se forklaring på alle tilgjengelige felt i Apex.

5. Trykk "Fortsett" for å se kundene som blir listet for opprettelse.

6. Trykk "Lagre" for å opprette dine kunder.
  7. Det som vil skje er at kundene merkes med grønt og rødt. Kundene med grønn hake er opprettet i ditt prosjekt, mens kunder med rødt kryss har en eller flere feil og har ikke blitt tatt med.
    • Du får beskjed om hva det er som feilet, og kan rette opp i dette for å importere den/de som feilet på nytt.

I motsetning til bolig import er det ingen funksjonalitet for å oppdatere kunder gjennom importen. Evt. feil i importen må derfor rettes enkeltvis og manuelt.

TIPS: Importer dine kunder i .csv fil med navn, epost adresse, telefon nr og fødselsdato samt evt andre relevante opplysnigner du har om dine kunder. Dette sparer deg for mye tid under opprettelsen av selve prosjektet og under overleveringen.

MERK! Når kunder blir importert i stedet for lagt til manuelt, vil de ikke få en velkommen e-post med lenke til å logge inn. Dersom du ønsker å sende ut en slik e-post til alle kunder du har importert send listen til support@apexit.no og vi vil hjelpe deg med det.