Masseredigering

Masseredigering er en funksjon for å gjøre lik endring på flere saker, samtidig.

Dette er en guide for utbyggere, entreprenører og leverandører som bruker APEX.

Endringer som f.eks: å endre leverandør, sende ut melding eller endre kategori på flere saker, kan gjøres på flere saker samtidig.

• Logg inn på APEX.
  • Du havner på "saker" siden når du logger inn.
  • Skulle du være et annet sted i APEX, og trenger å finne "saker". Gå på "Meny" Meny_knapp_Skjermbilde.png oppe til venstre for å åpne menyen.
  • Finn knappen for "saker" saker_knapp_Skjermbilde.png og klikk.

Merk saker du ønsker å gjøre endring på ved å huke av ønskede saker eller trykk "Velg alle". Bruk filteret for å finne ønskede saker. Du kan kun endre saker du ellers har tilgang til å redigere.

• Trykk på "blyanten" Blyant_Skjermbilde.png til høyre for å gjøre ønsket handling.
  • Du kan sende ny melding, ferdigstille, gjenåpne samt markere som lest og ulest ved å trykke på ett av alternativene.

Trykk "Redigere" for å gjøre ytterligere handlinger:

• Det kan endres prosjekt, bolig, kunde, saksbehandler, fagområde, kategori, tidsfrist og leverandør på alle valgte saker.
  • Legg til nytt prosjekt, bolig, kunde, saksbehandler eller fagområde ved å velge i det respektive feltet.
  • For å fjerne eksisterende prosjekt, bolig, kunde, saksbehandler eller fagområde huk av det feltet som ønskes fjernet.
  • Ny melding, publiserer lik melding på alle valgte saker.
  • Legg til ny(e) leverandør(er) til alle valgte saker ved å søke de opp i leverandørlisten. Det kan legges til flere leverandører ved behov for dette.
  • Ved å huke av "Fjern andre leverandører" fjernes alle leverandører enn valgt leverandør på sak.
  • Trykk lagre for å lagre din endring.

Endringen vises ved en fremdrifts-linje/progressbar nederst i vinduet.

TIPS: For å endre leverandør på flere saker: Bruk filteret til å finne de sakene som skal endres, Trykk "Velg alle" - Trykk på blyanten - Trykk "Rediger - Velg ønsket leverandør i feltet "Leverandør" og huk av "Fjern andre leverandører". Alle valgte saker vil endre leverandør og fjerne tidligere leverandør(er).