Portal lag og send henvendelse

Her går vi igjennom hvordan man oppretter og sender en henvendelse til utbygger.

Etter at man har logget inn på APEX via Portal som boligkunde, så vil man få muligheten til å velge enhet man vil administrere, og deretter gå til "Saker" for den spesifikke enheten. Via Saker, har man en oversikt over sakene til enheten, men man kan også sende inn en ny henvendelse som vil gå direkte til utbygger/entreprenør som skal behandle sakene.

Man navigerer altså slik:

• Logg inn på Portal via https://portal.apexapp.io.
  • Velg enhet som skal administreres ved å trykke "Gå til enhet".
  • I linjen med faner på toppen, velg da "Saker".
  • Nederst til høyre på denne siden, vil man finne knappen "Ny henvendelse".

Knappen ser slik ut, og befinner seg nederst til høyre på "Saker":

Trykker man på denne, får man opp et nytt vindu som man må fylle ut med informasjon om hva det gjelder, og hva som ønskes utført.

• Overskrift: Dette er et obligatorisk felt. Skriv her en kort overskrift som oppsummerer problemet.
  • Beskrivelse: Dette er et obligatorisk felt. Her kan man utdype mer om problemet, og fylle ut en lengre beskrivelse av hva som oppleves. Dette kan være til hjelp for leverandør som skal utbedre saken.
  • Fagområde: Dette er ikke et obligatorisk felt. Hvis man vet at saken havner under et spesifikt område, kan man velge dette. Hvis man ikke vet, eller bare er usikker, er det bare å hoppe over dette feltet.
  • Filer: Her man kan velge å laste opp filer i forbindelse med saken sin. Et bilde kan være veldig til hjelp for å vise hva problemet gjelder. Det er mulig å laste opp flere bilder også!
    • Dra en fil fra en mappe på din PC og slipp i boksen der det står "Filer".
    • Eller man kan trykke på sky-ikonet til høyre i "Filer" seksjonen, så vil man få opp fil-velgeren på PCen eller mobilen, og kan deretter velge filen man ønsker å laste opp til henvendelsen.

Når man er ferdig, trykker man på "Lagre" nede til høyre, og henvendelsen blir opprettet og sendt med informasjonen man har lagt til. Den legger seg da på toppen av listen med henvendelser og saker, og venter da på at den skal bli behandlet av en saksbehandler hos utbygger/entreprenør.

Saker kan se slik ut, hvor den første er sendt som henvendelse og avventer videre behandling, mens den andre er allerede startet og aktiv:

En aktiv sak vil ha et saksnummer, hvor en sak som avventer behandling ikke vil ha dette enda.

Les videre om andre funksjoner i Portal her: