Slå av automatisk oversettelse for Google Chrome

Ikke la nettleseren din oversette, APEX gjør det for deg.

Automatisk oversettelse er en funksjon i din nettleser som kan gjøre at visse ord, titler og funksjoner i APEX ikke vises som det skal. APEX har allerede innbygd oversettelse, og derfor er ikke dette nødvendig i din nettleser.

Her er hvordan du finner innstillinger for språk i Chrome:

• Gå til navigasjonsfeltet oppe til høyre, ved siden av søkefeltet i nettleseren.
  • Trykk på de tre prikkene for å åpne menyen, og finn innstillinger.
  • Du vil bli tatt til en side for innstillinger i Chrome. På venstre side har du en meny med oversikt over kategorier og innstillinger. Her leter du etter kategorien Språk.
    • Merk deg at du må trykke deg inn i Avanserte Innstillinger.
  • Trykker du deg inn på Språk, så blir du tatt til språkinnstillinger. Trykk deg inn på Språk
  • Her finner du en oversikt over språk som Chrome har lært at du kjenner til. Enten via språk du har bedt den om å ikke oversette, eller språk du allerede har på din enhet.spr_kvalg_Skjermbilde.png
  • Huker du av for "Tilby å oversette nettsider på dette språket", vil du få muligheten til å slå dette av ved neste anledning du besøker en nettside med nevn språk.

Oversettelse pop-up

I Google Chrome (Chrome), er oversettelse noe du tidlig får spørsmål om du ønsker å aktivere når du starter å bruke nettleseren. Da vil det komme opp en liten varslingsboks oppe til høyre, ved søkefeltet, hvor du får muligheten til å slå oversettelse på eller ikke.

I dette eksempelet foreslår Chrome å oversette norsk. Det som skjer er at Chrome ikke gjenkjenner norsk i språk-listen, og foreslår at den skal gjøre det, eller å oversette til engelsk om jeg ønsker. Bytter du mellom de to, vil nettsiden endre språk etter ditt valg.

De tre prikkene på siden åpner en meny som lar deg få mer kontroll over hvordan du vil håndtere oversettelser. Aller helst vil vi at du ikke oversetter norsk, eller at du setter til å ikke oversette Apex sine nettsider.