1. Veiledere og hjelpesider
  2. Veiledere for leverandører

FDV-bygger for leverandører

FDV bygger er en funksjon i APEX som gjør det mulig å opprette mapper for FDV og fordele dem på fagområder.

Dette er en veiledning for leverandører som skal legge inn FDV og dokumenter til det som er levert og installert av dem.

På denne måten kan også leverandører gå inn og legge til filene for det de har installert, slik at det er dokumentert og lett tilgjengelig for forvaltning.

Leverandører finner FDV bygger slik:

• Logg inn på APEX, og trykk på menyen oppe til venstre.
  • Finn "FDV Bygger" i listen som dukker opp, og trykk på den.

• Da vil du bli tatt til en oversikt over prosjekt og de fagområdene som du er lagt til som samarbeidspartner på. Det er slik du får tilgang til å laste opp filer i FDV Bygger.
    Er du nysgjerrig på hvordan FDV Bygger settes opp for prosjektet, kan du lese mer om det her.

• Du kan også notere deg at det er blitt opprettet en sak, hvor du er lagt til som leverandør, som vil hete noe med FDV for ditt fagområde. Denne er for å følge opp jobben som gjøres med opplasting av FDV.

Sånn legger du inn FDV på en bolig for ditt fagområde:

• Trykk deg inn på den du skal legge inn FDV for, hvor du kommer til en oversikt over mappene for hver bolig på prosjektet.
  • Her er det mulig å legge inn forskjellige, eller samme FDV filer for hver bolig. Boligkunden vil kun ha tilgang til den mappen som stemmer overens med sitt bolignummer.
    • Filer som legges i mappen merket "Felles", med en stjerne på seg, lar FDV bli tilgjengelig for alle boligene på dette prosjektet. Her gir det mening å legge inn filer som er like for alle boligene.

• Trykker du deg inn på en mappe for en bolig, får du mulighet til å laste opp filer, eller opprette en mappe å legge filer i for den boligen. Dette får du tilgang til gjennom plussikonet nede til høyre.

• Velger du å laste opp en fil, åpnes filutforskeren på enheten din, og du kan velge filer du vil laste opp.
    • Du kan også bare dra en fil, eller en mappe, rett fra din datamaskin og over i området for å laste den opp.

• Avhengig av om du oppretter en mappe, eller laster opp en fil, kan det ende opp med å se noe ut som dette.

• Gratulerer, da har du lagt til FDV på en bolig for ditt fagområde!
  • For å fullføre prosessen vil vi også foreslå å merke FDV-saken i din saksliste som fullført, slik at prosjektleder/byggherre/total entreprenør får beskjed om at du er ferdig med utført opplasting av filer, og får rapport på det du har lastet opp.

TIPS!

• Mapper uten innhold vil ikke vises for boligkunden. Derfor kan man begrense hvilke mapper som boligkundene skal ha tilgang til, ved å ikke legge filer i deres mappe.
    • Legge filer i mappen "Felles", gjør at alle boliger med dette fagområdet får en synlig mappe med filen.