FDV-bygger

FDV Bygger er en funksjon i APEX du kan bruke til å samle og kategorisere dokumenter etter behov.

Dette er en veileder for utbyggere, saksbehandlere og administratorer i APEX som skal jobbe med filer og FDV.

Her skal vi gå gjennom hvordan man kan sette opp slik at filene kan lastes opp av bestemte fagområder, og blir tilgjengelig for boligkunder.

MERK! Men først må du sette opp slik at FDV er aktivt på prosjektet, noe du leser mer om her. Du får ikke opp FDV-bygger i menyen, før du har aktivert det. Du kan likevel administrere FDV via "Filer", uten at dette må aktiveres, som du kan lese mer om her.

Her finner du FDV-bygger:

• Logg inn på APEX, og trykk på menyen oppe til venstre.
  • Trykk deg inn på FDV-bygger.

Slik legger man inn FDV:

Etter at du har opprettet fagområdene som skal legge inn FDV, og åpnet for tilgang via administrer FDV, vil de kunne legge inn sine dokumenter hver for seg. Dette er også en jobb du kan gjøre selv, som saksbehandler eller administrator på et prosjekt.

• Trykk deg inn på et aktivert fagområde.
    • MERK! Du får bare opp FDV mappen for fagområdet i FDV-bygger hvis du er lagt til som samarbeidspartner på fagområdemappen.
  • Her vil du få opp en mappe for hver bolig på prosjektet, samt en "Felles" mappe.
    • Felles mappen - lar deg legge inn filer som blir tilgjengelig for alle boligene på prosjektet.
    • Mappe for hver bolig - lar deg fordele dokumentene etter hvor det er behov.
  • Trykk deg inn på ønsket mappe, for å legge inn filer du ønsker.
  • Laste opp filer kan du gjøre på flere måter:
    • Dra hver enkelt fil fra din enhet rett over i vinduet og slipp.
    • Dra en mappe fra din enhet rett over i vinduet og slipp.
    • Er det ingen filer lastet opp, kan du trykke på det tomme området, så vil filutforskeren la deg velge filer (men ikke mapper) å laste opp.
    • Trykk på pluss-ikonet nede til høyre for å velge:
      • Laste opp en fil, eller flere filer.
      • Opprette en mappe du kan laste opp filer til.
  • Filer kan være opp til 4 GB (gigabyte, 4000 MB, megabyte) store.

Filene du laster opp i FDV-bygger, legger seg også i filutforskeren til bedriften under Filer. Her kan du også bearbeide FDV, og hvis du har aktivert fagområder på FDV, vil du kunne fordele dokumentene på hvert fagområde under "Filer" i filutforskeren til APEX.

Boligkunden vil se FDV for sin bolig oppdelt i mapper etter fagområde, mapper du selv har opprettet, eller liggende fritt i mappen som er felles.

Her er det også en brukerveiledning for leverandører på fagområder som skal laste opp FDV i APEX.

Boligkunden finner sine FDV på førstesiden, i samme listen som "Mine Boliger", via en link hvor det står "Se FDV". Det blir da en visning på FDV per bolig. Les mer om FDV for boligkunden her.

TIPS!
  • Mappene er satt til å sortere seg alfabetisk og numerisk. Ønsker du en spesiell rekkefølge på filer, eller mapper du oppretter, kan du for eksempel sette et tall i stigende rekkefølge i starten på navnet til mappene/filene.
  • Via Filer kan du også dele fil-tilgang til FDV som vanlig. Se her for å lese mer om fildeling.
  • Hvis en mappe ikke inneholder filer, så vil ikke mappen være synlig for boligkunden i FDV-visningen.
    • Derfor; hvis boligen "Fellesareal" skal inneholde ekstra fagområder/filer som ikke resten av boligene skal ha, så vil ikke mappen vises for de andre boligene.
    • Mappen for Felles filer, vil gjøre at fagområdet blir synlig for alle boligene uansett, siden filene blir hentet fra felles og at mappen har innhold.