1. Veiledere og hjelpesider
  2. Veiledere for leverandører

Send inn RUH i APEX

Her vil du kunne lese om hvordan du sender inn RUH i APEX.

Dette er en veileder for alle som må sende inn en RUH.

RUH har alle tilgang til være seg du allerede har en bruker i APEX som leverandør, eller som besøkende uten bruker på aktiv arbeidsplass. Ønsker du å sende inn en RUH, så skal du bli vist til en fast plass på arbeidsplassen hvor du scanner en QR-kode, eller går til en designert nettside.

RUH vil bli behandlet av leder for prosjektet, og vil ikke bli sendt til andre enn de som skal ha rapporten.

Send inn RUH

1. Logg inn på APEX og trykk på menyikonet du finner oppe til venstre.
    • Man finner RUH som et eget punkt via menyen.
    • Man finner også direkte link til RUH-skjema via å redigere prosjektet som RUH er aktivert for.
      Gå da til prosjektet, rediger prosjekt, og under "Prosjektinnstillinger" finner man "Rapporterings-URL" med linken og mulighet til å generere en QR kode for å komme til samme nettsted.
  2. Velg "RUH" fra menyen, eller bruk link.
  3. Du blir da tatt til listen over prosjekt du har tilgang til og kan sende inn RUH via.
    • Ved bruk av direkte link, trenger du ikke velge prosjekt, dette er allerede valgt.
    • Velg prosjektet du ønsker å sende inn rapport til.
    • Med posisjonstjenester slått på på din enhet, vil du også kunne finne "Nærliggende prosjekt", hvis adressen til prosjektet er satt.
  4. Et nytt vindu vil åpne seg, med en skjema. Fyll inn din kontaktinfo.
    • Hvis du har bruker, og er logget inn på APEX, så vil din kontaktinfo allerede være ferdig utfylt når du kommer til skjemaet.
  5. Sjekk at RUH-en blir registrert på riktig prosjekt.
  6. Velg deretter hva slags hendelse det er du rapporterer.
  7. Skriv inn hva som skjedde i "Hendelse", og fyll ut "Umiddelbart tiltak" med hva som er gjort for å forhindre videre uhell.
  8. Last opp en fil i "Filer", hvis det ønskes dokumentasjon i form av bilder eller andre dokumenter.
    • På en PC kan du dra filen fra din filutforsker og direkte inn i feltet. Hvis du sitter på nettbrett eller mobil, vil du måtte trykke på "Last opp" (skyen med en pil), for deretter å navigere til, og velge filen på din enhet.
  9. Er det aktivert at du kan "Markere RUH hendelsen på plantegning" vil du kunne finne en knapp med "Merk på plantegning" ute til høyre, som sender med plassering på RUH-en når den sendes inn.
  10. Når skjemaet er ferdig utfylt, kan du trykke på "Send inn" nede i høyre hjørne. Ditt skjema blir da sendt til behandler for videre evaluering.

skjema_ruh

Andre innsendinger

Er RUH aktivert på prosjektet, så kan man finne faste linker til skjemaet via "Sjekk inn" og "Byggeplass".

Sjekk inn kan man lese mer om her.

Byggeplass kan man lese mer om her.