Ofte stilte spørsmål

Her skal vi ta for oss noen ofte stilte spørsmål om APEX.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, ta gjerne en titt på resten av våre hjelpesider, eller ta kontakt med oss på support@apexit.no.

1. Jeg er blitt registrert to ganger med samme e-postadresse og får ikke logget inn, hva gjør jeg?
  2. Det er en feil på leiligheten min, hvordan melder jeg det inn til utbygger?
  3. Hvordan legge til en leverandør som jeg ønsker å gi en sak til?
  4. Kan en ansatt i et annet firma være saksbehandler på vårt prosjekt?
  5. Finnes det en måte å legge til megler/oppgjørsansvarlig som mottaker av overtakelsesprotokoller på et prosjekt?
  6. Hvordan gir jeg en person tilgang til å administrere tilvalg?
  7. Jeg har glemt passordet mitt, hvordan får jeg nytt?
  8. Hvordan laster jeg opp plantegning på en bolig?
  9. Vi ønsker å legge til en administrator i APEX, kan vi gjøre det selv?
  10. Jeg prøver å se de sakene som kollegaen min opprettet i går, men finner ingen. Hvor finner jeg de?
  11. Jeg har en kunde som er blitt registrert med e-post to ganger, hvordan løser jeg dette?
  12. Jeg har bedt om å resette passordet, og får ny e-post fra APEX. Trykker jeg på linken får jeg at den er gått ut på dato, hva gjør jeg?
  13. Jeg har mottatt ny e-post fra APEX som har lagt seg i en "samtale tråd", men det står ikke noe der, hva gjør jeg?

1. Jeg er blitt registrert to ganger med samme e-postadresse og får ikke logget inn, hva gjør jeg?

Når man er blitt registrert to ganger med samme e-postadresse får du ikke logget inn, for systemet vet ikke hvilken av brukerne du prøver å logge inn på. Ta kontakt med utbyggeren din og be de rette opp der det er blitt en feil. Dersom utbygger ikke har mulighet til å rette det opp, eller ikke finner feilen, ta kontakt med oss på support@apexit.no så hjelper vi deg.

2. Det er en feil på leiligheten min, hvordan melder jeg inn det til utbygger?

Henvendelser vedrørende din bolig kan sendes via MinSide i APEX. Da vil henvendelsen gå til utbygger hvor både du, og de som er ansvarlige for å håndtere reklamasjonene, har full oversikt over innsendte henvendelser. Vi på APEX-support har ikke innsyn i kommunikasjonen mellom deg og utbygger, og kan dessverre ikke hjelpe deg med reklamasjoner vedrørende din bolig. Det vi kan gjøre er å hjelpe deg å logge inn og sende henvendelsen din! Les mer om hvordan du logger inn og sender en henvendelse her.

3. Hvordan legge til en leverandør som jeg ønsker å gi en sak til?

Hvis du ikke finner leverandøren du vil gi saken til ved å søke i feltet for leverandører, står du fritt til å invitere leverandøren til å bruke APEX. Det er helt gratis for leverandøren og som leverandør har han/hun mulighet til å se informasjon om saken, godta/avslå/ferdigstille saken og laste opp bilde til saken. Les hvordan du inviterer en leverandør her.

4. Kan en ansatt i et annet firma være saksbehandler på vårt prosjekt?

Ja, ansatte i andre firma som har en betalende bruker i APEX kan legges til som ekstern saksbehandler på et prosjekt. For å legge til han/hun må du være saksbehandler på prosjektet, eller være administrator i din bedrift. Les hvordan du legger til saksbehandler på et prosjekt her.

5. Finnes det en måte å legge til megler/oppgjørsansvarlig som mottaker av overtakelsesprotokoller på et prosjekt?

Ja, du kan enkelt legge til en overtakelsesmottaker på ett eller flere prosjekt. På den måten blir protokollene sendt direkte til den du har lagt til, så fort overtakelsen er send inn i APEX. Les hvordan du gjør det her.

6. Hvordan gir jeg en person tilgang til å administrere tilvalg?

En tilvalgsbehandler i APEX kan være en som er ansatt i din bedrift, eller en ekstern. Dersom det er noen eksterne som skal administrere tilvalg må det firmaet de er ansatt i ha en betalende bruker i APEX. Les hvordan du legger til tilvalgsbehandler på prosjektet ditt her.

7. Jeg har glemt passordet mitt, hvordan får jeg nytt?

Du kan gå hit https://apexit.apexapp.io/pass/ eller via innloggingssiden og trykke på "Glemt passord". Du vil da få tilsendt en e-post med en lenke som tar deg til der du kan skrive inn nytt passord. Les mer om hvordan du gjør det her.

8. Hvordan laster jeg opp plantegning på en bolig?

I APEX kan du laste opp plantegning på en bolig og på prosjektet. Når plantegningen er lastet opp kan du bruke den for å markere hvor sak/avvik befinner seg. Les hvordan du laster opp plantegning til bolig her, og hvordan du laster opp til prosjekt her.

9. Vi ønsker å legge til en administrator i APEX, kan vi gjøre det selv?

Ja, den som er administrator i bedriften kan gi administratorrollen til andre ansatte i firmaet. Les hvordan du gjør det her.

10. Jeg prøver å se de sakene som kollegaen min opprettet i går, men finner ingen. Hvor finner jeg de?

I saklisten ser man automatisk alle saker man er tilknyttet til selv. Dersom man ønsker å se hva andre i bedriften har opprettet, kan man trykke på alle saksbehandlere på hurtigfilteret øverst til høyre. Da får man også oversikt over alle saker er knyttet til bedriften. Les mer om hvordan du filtrerer sakslisten her.

11. Jeg har en kunde som er blitt registrert med samme e-post to ganger og får ikke logget inn, hvordan løser jeg dette?

Noen ganger går det kanskje litt fort, også oppretter man en ny bruker man allerede har lagt til tidligere. APEX identifiserer brukere på e-postadressen som blir lagt inn, og hvis to brukere registreres med samme e-post, så låser systemet ute begge brukerne. I APEX har du som administrator mulighet til å opprette, redigere og deaktivere kundebrukere etter behov. Da kan du gå inn på den brukeren som ikke skal brukes lenger og deaktivere den for bruk.

Det gjør du ved å gå inn på brukeren som skal deaktiveres, og sette e-post adressen til å være "ingen" (uten ""). Da skal systemet ignorere brukeren, og kunden kan gå gjennom en runde med Glemt passord for å nullstille brukeren. Ønsker du å gå inn for å redigere en kunde, les mer her, legge til en kunde leser du mer om her.

12. Jeg har bedt om å resette passordet, og får ny e-post fra APEX. Trykker jeg på linken får jeg at den er gått ut på dato, hva gjør jeg?

Det du har trykket på, er antageligvis en link fra en gammel e-post du har mottatt fra APEX. Tilfellet kan være hvordan e-post klienten din (G-mail, Hotmail, Apple Mail, osv..) håndterer nye e-poster fra samme avsender. Noen ganger klumpes e-poster fra samme avsender i en "samtale tråd", og varsler om at det er en ny e-post her. Man tenker naturlig nok at den nyeste e-posten legger seg på toppen, men det er ikke alltid tilfellet. Noen ganger legger den nyeste e-posten seg på bunnen av samtale tråden, og det er basert på hvilken e-post klient du benytter deg av. G-mail, som et eksempel, gjør ofte dette.

Sjekk derfor alltid at du trykker på linken i den nyligste e-posten du har fått. Dette kan du sjekke ved å se dato og tid på siste e-posten du mottok i samtale tråden.

13. Jeg har mottatt ny e-post fra APEX som har lagt seg i en "samtale tråd", men det står ikke noe der, hva gjør jeg?

Denne fortsetter litt fra 12. punktet.

I noen tilfeller kan e-posten vise seg som tom, men det som har skjedd er nok bare at den er skjult. E-post klienten (G-mail, Hotmail, Apple Mail, osv..) kan skjule meldingen i e-posten bak tre prikker. Alt du trenger å gjøre er å trykke på de tre prikkene, så skal innholdet i meldingen bli synlig.

Hvorfor de ender opp slik er uvisst fra vår side, men det kan ha noe med at den oppfatter meldingen fra APEX som et svar i samme samtaletråden, og velger å "skjule" meldingen.