Krav for smidig overtakelse

For å kunne gjennomføre en overtakelse i APEX så smidig som mulig, så er dette informasjonen som må være lagt inn på forhånd.

Her går vi gjennom hva som må være lagt inn på forhånd for å kunne gjennomføre en overtakelse i APEX.

Dette må være på plass:

• Boligkunden må være opprettet, enten manuelt eller ved bruk av import.
    • Boligkunden må ha et navn.
    • Boligkunden må være registrert med en fødselsdato.
    • Boligkunden må ha en e-postadresse.
      • Boligkundens informasjon kan redigeres når du går selve overtakelsen.

Hvis boligkunden ikke har en e-postadresse så kan du legge inn "Ingen" som e-postadresse.

Merk Hvis du velger å benytte "ingen" som e-postadresse, så får dere ikke gjennomført strømbestilling.

• Når alt dette er lagt inn så skal du kunne gjennomføre en overtakelse i APEX.

Dette bør være på plass:

• Hvis det skal bestilles strøm på boligkunden, så må følgende informasjon være lagt inn:
    • Navnet til boligkunden.
    • Hjemmeadresse og postnummer.
    • Fødselsdato (dd.mm.åååå).
    • E-postadresse.
    • Mobilnummer.

• Enhetens adresse og postnummer.
    • Målernummer.
    • Målerverdi.
      • Målerverdi kan legges inn på forhånd, men kan også redigeres når du går selve overtakelsen.
  • Hvis du ønsker at det skal dukke opp en sjekkliste når du går en overtakelse, så må følgende gjøres:
  • Hvis du ønsker at egendefinerte tekster, som eksempelvis bustadoppføringslova eller avhendingslova, automatisk skal dukke opp når du går overtakelsen så må følgende gjøres:
  • Om enheten skal være opprettet etter avhending/bustadoppføring - må stilles på forhånd. Også relevant i forbindelse med sjekkliste og hvordan den er knyttet.

For å lese mer om hva som bør være på plass før en overtakelse, så har vi laget en rekkefølge over hva vi mener er "best practice" før man går en overtakelse i APEX.